صد و هشتمین نشست روضه امام جواد (ع)

صد و هشتمین نشست روضه امام جواد (ع)
صوت‌ها
صد و هشتمین نشست روضه امام جواد (ع)
مرا با خودت ببر - به مناسبت ولادت حضرت باب‌المراد
تاریخ برگزاری:  ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
تعداد بازدید: ۶۲
صدوهشتمین نشست فرهنگی مذهبی روضه امام جواد (ع)، در سالروز میلاد حضرت باب المراد و نهمین سالگرد تولد روضه و با موضوع هوده در یک پایگاه اصلی و سیزده پایگاه‌ قاصدکی برگزار شد.
میلادی پربرکت

امسال ولادت امام جواد (ع) و سالگرد شروع روضه امام جواد (ع) با یکدیگر همزمان شده است. امسال ان شاءالله وارد دهمین سال روضه امام جواد (ع) خواهیم شد.

روضه امام جواد (ع) ما را بزرگ کرده و رشد داده و در همه لحظات زندگی به ما کمک کرده است.

طبق روال همیشگی روضه امام جواد (ع)، می‌خواهیم دستان یکدیگر را بگیریم و با یکدیگر قرآن بخوانیم.

بعد از همخوانی قرآن، صیغه استغفار را با یکدیگر تلاوت می‌کنیم. هر کس یک نفر را در ذهن خودش در نظر بگیرد و به نیت او این صیغه استغفار را بخواند.

 

هوده

عنوان حلقه بحث امروز ما هوده است. ما از مهرماه تا الان با توجه به اتفاقاتی که رخ داد، در مورد موضوع رنج و مقاومت در برابر رنج خیلی صحبت کرده‌ایم.

آنچه باید در مورد اهل بیت برای ما اتفاق بیفتد، یک شناخت ملموس است که بتوانیم بگوییم یا لیتنا کنا معک! و همه جزئیات زندگی خودمان را شبیه حضرت زهرا (س) یا امام جواد (ع) کنیم. آنچه در پایان این بحث می‌خواهیم به آن برسیم این است که بتوانیم مانند امام جواد (ع) زندگی کنیم.

شهادت امام حسین (ع) ضربه جدی به اسلام وارد کرد و تعریف مفهوم امام، در این زمان دچار ضربه شد. امام زین العابدین (ع) با نوشتن صحیفه سجادیه سعی کردند این مسیر را اصلاح کنند. امام باقر (ع) نیز با کار علمی جهادی، فتح باب شناخت امام را برای مردم باز کردند. زمان امام صادق (ع) امام، یکی از علما به شمار می‌آمدند و کسی ایشان را به عنوان صاحب مقام عصمت و واسطه بین خلق و خدا نمی‌دانست. امام صادق (ع) ۵۰ سال قبل از امامت امام جواد (ع) زندگی می‌کردند.

امام صادق (ع) مکتب جعفری را راه‌اندازی می‌کنند و شبکه وکالت را تشکیل می‌دهند. افرادی که در این شبکه وکالت هستند دو کار انجام می‌دهند:

۱- جمع‌آوری مالی و پخش نذورات

۲-  پاسخ به سوالات و شبهات در نقاط دور مناطق اسلامی

بعد از شهادت امام صادق (ع)، امام کاظم (ع) مسئولیت امامت را به عهده می‌گیرند.

واقِفیه، نام گروهی از شیعیان بودند که بر امامت امام کاظم (ع) توقف کردند، از اعتراف به امامت امام رضا (ع) سرباز زدند و معتقد بودند که امام کاظم (ع)، مهدی موعود است که در غیبت به سر می‌برد و رجعت خواهد کرد.

امام جواد (ع) باید با گروه واقفیه مبارزه کنند. امام جواد (ع) در آن زمان مجبور می‌شوند که با دختر مأمون ازدواج کنند. آقای کاشانی می‌فرمایند این اتفاق مانند این است که آقای خامنه‌ای داماد ترامپ شوند! پس باید بدانیم چه اتفاقی افتاده است که امام مجبور به این کار شده‌اند؟!

علاوه بر گروه واقفیه، امام باید با گروه زیدیه نیز مبارزه کنند. یک‌ گروه دیگر نیز بودند به نام گروه غلات. اسم گروه غالیان از غلو می‌آید. غالیان که از تظاهرکنندگان به اسلام هستند، کسانی‌اند که به امام علی (علیه‌السلام) و امامان دیگر از نسل آن حضرت نسبت خدایی دادند و آنان را به چنان فضیلتی در دین و دنیا ستودند که در آن از اندازه خارج شدند و از مرز اعتدال فراتر رفتند.

امام جواد (ع) در طول زندگی خودشان باید با این گروه‌ها مبارزه می‌کردند:

۱- گروه واقفیه

۲- گروه زیدیه

۳- گروه غالیان

۴- گروه معتزله

 

با سختی‌ها چگونه برخورد می‌کنیم؟

امام جواد (ع) زندگی سختی داشتند و باید با مشکلات زیادی رو به رو می‌شدند و همواره در حال مبارزه بوده‌اند.

ادعية الوسائل الى المسائل به معنی "دعاهایی که وسیله براى نيل به درخواست‌ها هستند" مجموعه ده مناجات هستند که امام جواد (ع) آن‌ها را به نقل از پدران خویش از پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله نقل نموده‌اند. 

امام جواد (ع) با دختر مأمون ازدواج می‌کنند و شاید برایتان جالب باشد که مهریه ایشان این است که ادعیه الوسائل الی المسائل را به ایشان می‌دهند. امام جواد (ع) در این زمان سخت هم دغدغه هدایت دختر مامون را داشته‌اند.

در زندگی حضرت جواد (ع) از این مثال‌ها زیاد است. این امام بزرگ‌، همیشه از شرایط خودشان بهترین استفاده را می‌کردند و از هر فرصتی برای هدایت مردم استفاده‌ می‌کردند.

هدف ما در این جلسه، بیان سیر تاریخی نبود. در این جریان، ما از رنجی صحبت کردیم که امتداد آن باعث تقویت روحیه مبارزه و تلاش می‌شود.

یک نمونه دیگر از مجاهدان که با وجود سختی‌ها تسلیم نمی‌شود، شهید یحیی سنوار بود. ایشان به خاطر فعالیت‌های دانشجویی که داشتند، چهار مرتبه به حبس ابد محکوم می‌شوند! وقتی فقط ۲۴ سال سن داشته‌اند! اما هیچ وقت دست از تلاش برنمی‌دارند و در طول این سال‌هایی که زندانی می‌شوند، زبان عبری یاد می‌گیرند. ایشان بعد از ۲۳ سال، در سال ۲۰۱۱ میلادی در تبادل زندانیان آزاد می‌شوند و بعد از ترور شهید اسماعیل هنیه به ریاست دفتر سیاسی حماس انتخاب می‌شوند. یکی از طراحان اصلی عملیات طوفان الاقصی، همین شخصیت بی‌نظیر است که با وجود سختی‌ها دست از مبارزه و تلاش بر نمی‌دارد.

 

الگوهای مقاومت

نمونه‌ای از زندگی این مجاهدان مانند امام جواد(ع) و... در طول تاریخ زیاد است و ما باید از آن‌ها برای زندگی خودمان درس بگیریم.

این افراد چه ویژگی‌هایی دارند؟

۱- از بالا به جهان نگاه می‌کنند و همه اتفاقات را رصد می‌کنند و برای آن برنامه دارند.

۲- عزم و اراده جدی دارند و می‌دانند برای رسالتی در این جهان آمده‌اند و حتما باید آن را انجام بدهند.

أَفَحَسِبۡتُمۡ أَنَّمَا خَلَقۡنَٰكُمۡ عَبَثا؟

ما در این دنبا عبث و بیهوده خلق نشده‌ایم.

بی + هوده. موضوع جلسه ما هوده بود. هوده یعنی حق و راست. این یعنی ما حتما در این دنیا مأموریتی داریم و برای پیدا کردن آن عزم و اراده جدی لازم داریم.

ما در زندگی دینی، از رنج‌هایمان فرار نمی‌کنیم و اتفاقا می‌دانیم همین سختی‌ها و رنج‌هاست که می‌تواند برای ما زمینه رشد باشد.

یحی سنوار در زندان زبان عبری یاد می‌گیرد! و خیلی از مبارزان دیگری که می‌شناسیم که دوره‌هایی از زندگی خودشان را در زندان بوده‌اند اما اتفاقا از همان زندان شروع به یادگیری مطالب جدید و نوشتن تفاسیر قرآن کرده‌اند.

حدیثی از پیامبر (ص) داریم که می‌فرمایند: الدنيا سِجنُ المؤمنِ. دنیا، زندان مؤمن است.

پس همه‌ی ما همین الان هم در زندان دنیا اسیر هستیم و باید بدانیم از این فرصت چه استفاده‌ای می‌کنیم؟

چند روز دیگر نیز ایام اعتکاف شروع می‌شود. عده‌ای خودشان را در مسجد زندان می‌کنند و با خود می‌گویند: من از آن روز که در بند تو ام آزادم...

 

خانه‌ی دوست کجاست؟

در داخل سایت بهشت روضه نیز قسمتی به نام خانه‌ی دوست کجاست، ایجاد شده است که در آن فایل‌هایی برای افزایش آگاهی و معرفت نسبت به اعتکاف برای همه عزیزان قرار داده شده است.

ما در این جلسه از رنج صحبت کردیم و گفتیم رنج، اسباب اساسی بشر روی زمین است. ان‌شاءالله بتوانیم از همه رنج‌ها و سختی‌های زندگی خودمان بهترین بهره‌ها را ببریم و اسم ما را نیز در کنار مجاهدان الهی بنویسند.