یادداشت‌ها

blog card 71

تاریخ انتشار:

۱۴۰۳/۱۲/۰۸

میان ما و شما عهد در ازل بسته است!

این متن بر اساس دو واقعیت مهم نوشته شده است. این دو گزاره به قدری واضح‌اند که نیاز به هیچ توضیح اضافه‌ای ندارند:

واقعیت اول:

ما خیلی کم قرآن می‌خوانیم. در مناسبت‌های مهم، شب‌های قدر، بدرقه اموات، لحظه‌های رویایی و حال خوب و بدمان، قرآن گزینه اول نیست! حتی یکی از گزینه‌ها هم گاهی نیست. آن‌قدر که زیارت و مداحی و چیزهای دیگر هست!

واقعیت دوم:

ما هیچ راه نجاتی جز قرآن نداریم که اولین شرط بهره‌مندی از آن، تلاوت و تدبر و انس مستمر با آن است.

 


 

فرض کنیم با همین دو گزاره مجاب شده باشیم.

حالا از کجا باید شروع کرد؟

 

مرحله اول: شروع به خواندن کنید

 

خواندن ساده. یک قرار ثابت هفتگی یا روزانه برای مواجهه مستقیمی که باب دوستی را باز کند. روزی ۱۵ دقیقه مثلاً.

پیشنهاد اول:

می‌توانید به گروه‌های انجام ختم جمعی قرآن ملحق شوید. در این گروه‌ها هر فرد در طی یک دوره چندماهه موفق به یک دور ختم کامل می‌شود. در عین حال، هر روز همه اعضا در یک ختم قرآن سهیم خواهند بود.

پیشنهاد دوم:

ساعتی از روز را برای قرائت قرآن در نظر بگیرید یا خالی کنید. سعی کنید این ساعت، زمان امن و بی‌حاشیه‌ای باشد که معمولاً در اختیار خودتان است؛ مثلاً بعد از نماز صبح یا عشاء. این را به‌عنوان زمان ثابت در نظر بگیرید. فکر کنید با شخص مهمی در آن ساعت جلسه دارید و حسابی 

مراقبش باشید که از دست نرود. البته اشکالی ندارد اگر یک وقتی کاری پیش بیاید. از قرار گذاشتن نترسید‌. اگر احیانا مشکلی برایتان در آن بازه زمانی پیش آمد، در وقت دیگری جبران می‌کنید.

پیشنهاد سوم:

این را باید اول‌ازهمه می‌گفتیم‌: لطفاً لطفاً لطفاً یک قرآن شخصی داشته باشید. خوب است قرآنتان خوش‌دست و سبک و قابل‌حمل و دارای ترجمه باشد. می‌توانید برای نشان‌دار کردن آیاتی که با ذهن شما بازی می‌کنند از استیکر یا ماژیک هایلایت استفاده کنید. هم قرآنتان شخصی‌تر می‌شود و هم همیشه برای لحظه‌های خاص و خلوت موضوعی دارید که به آن فکر کنید. کافی است قرآنتان را باز کنید تا یادتان بیاید.

پیشنهاد چهارم:

پیشنهاد چهارم: می‌توانید به جای برنامه قرائت روزانه که شامل چند صفحه در هر روز می‌شود، قرارهای هفتگی تنظیم کنید. یک سوره یا بخشی از آن را موضوع هفته قرار بدهید و روز اول بخوانیدش، روز دوم به ترجمه توجه کنید، روز سوم و سایر روزها به آن فکر کنید و سعی کنید آن را در زندگی بیینید.

 


 

مرحله‌ دوم: لوازم انس با قرآن را فراهم کنید

 

برای تحقق انس و معاشرت روزانه، نیاز به لوازمی دارید که خوب است آن‌ها را با هم و قدم‌به‌قدم فراهم کنید.

پیشنهاد اول:

یک اپلیکیشن قرآنی در گوشی موبایلتان نصب کنید. قرآن هادی و حبل المتین پیشنهادهای ما هستند.

برای دانلودکردن اپلکیشن موبایلی هرکدام فقط لازم است روی نامشان کلیک کنید. 

پیشنهاد دوم:

یک اپلیکیشن واژه‌نامه عربی به فارسی و بالعکس در گوشی‌تان داشته باشید. برنامه‌های "التحقیق" و "المعانی" خیلی توصیه می‌شوند.

برای دانلودکردن اپلکیشن موبایلی هرکدام فقط لازم است روی نامشان کلیک کنید. 

پیشنهاد سوم:

به نحوی برای خودتان ترجمه‌های روان و قابل فهم را جور کنید. چه در موبایل و چه به عنوان قرآن شخصی. حتماً ترجمه آیت اله مشکینی و ترجمه بر اساس تفسیر المیزان را ببینید. دو تا از بهترین ترجمه های موجود این ها هستند.

 


 

مرحله سوم: در جلسات قرآنی شرکت کنید

 

هم‌زمان با دو مرحله قبل یا بعد از تحقق آن‌ها، در جلسه‌ای ماهانه یا هفتگی برای انس با قرآن شرکت کنید.

پیشنهاد اول:

این جلسات می‌تواند به‌صورت دوره آموزشی باشد یا به‌صورت عمومی برگزار شود. حالت اول حتما شما را به خروجی خواهد رساند. اما در حالت دوم ممکن است کمی تنبلی کنید و به‌خاطر استمرارنداشتن در تکرار و تمرین پیشرفتی در بلندمدت احساس نکنید.

پیشنهاد دوم:

اگر دنبال یک برنامه سبک و مستمر و ارزشمند می‌گردید که همه اعضای خانواده بتوانند در آن شرکت کنند، این پیشنهاد را بررسی کنید: باشگاه قرآنی نور

پیشنهاد سوم:

اگر دوره یا کلاس جدی می‌خواهید، مدرسه دانشجویی قرآن و عترت را ببینید. آنجا برای هر سن، سطح و حتی رشته تخصصی، کلاس قرآن مجزایی تعریف شده است.

 


 

مرحله چهارم: پرونده‌تان را کلفت‌تر کنید!

 

برای قرآن و خودتان ماجرا بسازید. رابطه را عمیق‌تر کنید. با سوال، دل‌نوشته، قرار و مرور، ساختن روابط جدید و تحکیم آنها را ادامه بدهید‌.

پیشنهاد اول:

یک دفترچه کوچک داشته باشید که مخصوص سوالات قرآنی شما باشد. یک ماژیک هایلایت یا مداد رنگی هم داشته باشید که آیات مد نظرتان را هنگام قرائت نشان‌دار کنید.

پیشنهاد دوم:

یک حلقه کوچک با دوستان نزدیک خود تشکیل دهید و گهگاه یا در قرارهای ثابت روزانه، هفتگی یا ماهانه، درباره آنچه به چشمتان آمده و در دفتر یا حاشیه قرآنتان ثبت کرده‌اید، گفتگو کنید.

سوالاتی که همیشه دنبال جوابش هستید. و اگر به طور معمول پیدا نشد برای پاسخ آنها به امام زمان توسل می‌کنید. با وجود چنین دفترچه ای همیشه حرفی برای گفتن با امام زمان دارید.

پیشنهاد سوم:

اگر استاد خوش‌بیانی پیدا کردید، وارد کانال یا سایت مرتبط با او شوید و صوت جلسات تفسیر یا تدبر او را در زمان فراغت گوش کنید. تا کم کم نگاه شما را تغییر بدهد. ما در زمینه استاد چیت‌چیان را پیشنهاد می‌کنیم.

 


 

مرحله پنجم: ادامه بدهید!

 

ادامه بدهید... خسته نشوید... رها نکنید... از خود قرآن بخواهید در فهم خودش کمکتان کند. او زنده است. پاسخ شما را می‌دهد و شفاعتتان می‌کند!

 

اگر این مطلب برایتان مفید بود، با دوستانتان هم آن را به اشتراک بگذارید. شاید همین اشاره‌ی ساده آغاز عهدها و گفتگوهای بابرکت قرآنی باشد!

مطالعه بیشتر